Sådan påvirker rygning din hund

Alle ved, at rygning er kræftfremkaldende. Det er passiv rygning også. Det er dog de færreste, der ved, at det også er kræftfremkaldende for dyr. Ja, det er ikke kun os mennesker, som bliver udsat for passiv rygning, som altså kan ske ved blot at være i et rum, hvor der er blevet røget. Røgen sidder simpelthen i møbler, gardiner og mange andre ting, som du finder i en stue eller andre rum i hjemmet. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at dine dyr også er udsatte her.

shutterstock_114635569Læs alt om hunde

På hjemmesiden Tha-ko-dah.dk finder du alt, hvad du skal vide om hunde og meget mere. På denne hjemmeside finder du indlæg om mange forskellige ting, som du kan komme ud for med din hund. Dette kan både være tips og tricks til fx opdragelse, inspiration til mad og naturligvis også en masse sjove historier, som du kan få et smil på læben over – måske kan du endda også se dig selv og din hund i nogle af de beskrevne situationer. Dette er i hvert fald en super spændende hjemmeside, hvor du helt sikkert kan bruge lang tid.

Flere sundhedsmæssige konsekvenser

Det er ikke kun det kræftfremkaldende element, der er på tale, når vi taler passiv rygning og hunde. Der findes nemlig også mange flere sundhedsmæssige konsekvenser, når din hund bliver udsat for passiv rygning – præcis som hos os mennesker. Man ser også ofte problemer med luftvej- og hjerte-karsygdomme, astma, kroniske lungeinfektioner og øjenproblemer. Derudover er hunde, der er udsat for passiv rygning, også markant mere udsatte for andre former for sygdomme end hunde, der ikke er udsat for denne passive rygning. Det er altså samme ting, vi ser, som hos os mennesker, hvorfor det er noget, vi skal være opmærksomme på, da det har store konsekvenser.